Skills Podcast hosted by Horace Dan D.

Horace este cunoscut ca pionierul muzicii techno in Romania. A luat primul contact cu muzica electronica inca de copil, in Germania in 1990, cand a avut ocazia sa asculte piese si nonstopmixuri la posturile regionale sau nationale de radio si televiziune. Putin mai tarziu l-au fermecat emisiunile realizate de Simone la MTV Europe unde clipurile realizate de Prodigy, SL 2 sau Dr. Drevious l-au castigat definitiv in tabara muzicii electronice.

In 1993 a infiintat o formatie de muzica electronica (4 Me Double) impreuna cu 2 prieteni si tot atunci si-a inceput activitatea ca dj amator la private party-uri. Vara anului 1995 a fost cea a debutului sau radio, cu prima emisiune de muzica electronica din Transilvania si a 2-a din tara. In decembrie 1995 a tinut primul party din Transilvania specializat pe muzica electronica, intitulat “Rave Time”.

De atunci a mixat la cluburi si la festivaluri din aproape toate orasele importante din Romania. De Horace Dan D si organizatia CRS se leaga si succesele unor festivaluri sau evenimente nationale sau regionale precum Delahoya, Transilvanian Summit sau DJ’s Gathering unde si-a adus contributia ca dj si ca organizator.

Ceea ce l-a evidentiat inca de la inceput fata de dj-ii din generatia sa, au fost participarile numeroase la evenimente din afara granitelor tarii. Horace a fost primul dj roman care a intreprins un turneu in afara granitelor tarii: iunie 2003 in Germania si august 2003 in Polonia. De atunci este invitat regulat de cluburi sau la evenimente din Germania, Polonia, Ungaria, Elvetia, Austria, Serbia, Spania, Franta, Cehia, Italia, etc.

Dintre evenimentele la care a participat ca dj guest se remarca Street Parade Zurich 2004 & 2006, Mayday Budapest 2005, Electric Castle Festival 2014, 2015 & 2016, Snow Fest (Les 2 Alpes) 2016, 2017& 2018, evenimente la care a fost apreciat de publicul prezent si remarcat de dj-ii renumiti care mixau pe aceeasi scena.

In ceea ce inseamna aparitiile radio si tv in strainatate, Horace Dan D. a mixat live la emisiunea  Pitch Control realizata de Chris Liebing si Pauli Steinbach, la Radio RMI Poznan (Polonia), Masik Radio (Ungaria), a aparut la Viva Polonia, etc.

Horace a compus de asemenea mai multe piese avand unele realizari notabile precum piese incluse pe compilatiile “25 Years of Loveparade” (compilatia oficiala Loveparade), “Ich hab’ heute leider kein House fuer dich” (label: Credo), “Can you feel it?” ep aparut la labelul berlinez Kuukou Rec. (cu o expunere mondiala extraordinara), “Canyon Voice” tot la Kuukou Rec., ep-ul “Entropic Alignment” la labelul german  069Techno, remixul pentru Orbit Team la alt label berlinez IU2U, si multe alte piese lansate la labeluri din Romania, SUA, Germania, Polonia, Austria, UK, Suedia, Franta, Italia, Abkhazia, etc. Desigur altele sunt in asteptare spre a fi lansate in tara sau peste hotare.

A mixat alaturi de Chris Liebing, UMEK, The Advent, James Zabiela, Funk D’Void, Paco Osuna, Alan Fitzpatrick, Siriusmodeselektor, Marco Bailey, Luigi Madonna, Jay Lumen, Pascal FEOS, Dave Angel, Valentino Kanzyani, Octave One, Trevor Rockliffe, Oliver Hunteman, Tom Novy, Alan Fitzpatrick, Troy Pierce, Toni Rios, Redhead, Chris Liberator, Felix Kröcher,  Samuel L. Session, Markantonio, Jesper Dahlback, Marco Lenzi, Tim Taylor, Marko Nastic, Lucca, Danillo Vigoritto, Alex Bau, Felipe, Pet Duo, Pauli Steinbach, si multi, multi altii.

Horace Dan D. mixeaza pe turn-tables (chiar si pe 3), performance care si-l imbunatateste cu un Cycloops, un Air FX si alte device-uri de ultima generatie. Ii place foarte mult muzica care are ritm, care te face sa te misti, prestatia sa fiind una dinamica. Muzica lui de suflet este muzica techno (indifferent de sub-stilul acesteia).